Miért?
Mert imádok enni!!!
És mert rájöttem, hogy nem kell lemondanom az egészségemről azért cserébe, hogy egy-egy gasztronómiai ízköltemény a mennyekbe repítsen.
Szeretnék ötletet adni azoknak, akiknek szintén fontosabb egy egészséges testben élni, mint "mekizni", azoknak, akik veszik a fáradságot, hogy egy picivel (nem sokkal!) több energiát/időt fordítsanak a bevásárláskor arra, hogy értelmes összetevőkből készült menü kerüljön az asztalra, és ne teszkógazdaságos.
Az én életmódváltásom anno 4 évvel ezelőtt a Candida elleni harccal kezdődött. A sok kihullott hajszál, gyomorfájdalmak, a kezemen megjelent ekcémás rinocéroszbőr volt az intő jel, hogy ideje váltani. A közel egy évig tartó időszakban a saját bőrömön tapasztaltam meg, milyen átállni a Somlói galuskás édes habos sötét oldalról egy (eleinte) kísértésekkel teli egészségtudatos másikra. Jelentem: könnyedén!
Drága őrangyalom, Édesanyám teljes szívvel vetette bele magát a szakácsszerepbe. Listánk - az volt, fogalmunk már kevésbé, hogy a következő 11 hónap mit rejteget magában. Együtt tapostuk ki az ösvényt a rögös úton, és találtunk rá azokra a receptekre, amiket most a nagyvilág elé tárok apránként. Inspirálni szeretnék, gondolatokat elindítani, és iránymutatót adni azoknak, akik most lehet, hogy éppen olyan kíváncsian böngésznek egészséges receptek után, mint én anno.
És bár a diéta végeztével volt egy kis megingás (egy kis visszatekintés a fehér lisztes palacsinták, pizzák és cukrászdák világába), mégiscsak visszavezetett az utam a már nagyon is jól ismert egészséges ösvényre. Mert egészséges alternatíva mindig és mindenre van!
Miért most?
Az évekkel ezelőtt lelkesen és sziklaszilárd akarattal végigcsinált Candida diéta akkor meghozta a kívánt hatást; csillogó hajkorona, bivalyerős körmök, boldog, orvosmentes 3 esztendő. Egyszer már működött, no, ezért vágok bele megint.
A szervezetem jelzett, hogy megint eljött az ideje egy testi "nagytakarításnak". Nincs is jobb időszak a megtisztulása, mint a tavaszi-nyári gyümölcs és zöldségdömping - a piaci árusok asztalai a szivárvány minden színében pompáznak, ez inspirált arra, hogy elkezdjem megörökíteni a menüt nap mint nap.
Hogyan?
Az első 7 nap egy méregtelenítés felvezető szakasza, majd egy 5 napos léböjt kúra fog következni, azután egy 7 napos levezető szakasz. A méregtelenítés alatti és az ez utáni étrend alapja is a dr Papp B. János féle táplálkozás. A menü ill. az összes recept ennek megfelelően van összeállítva.
TILOS:
|
KÖTELEZŐ:
|
cukor
|
fokhagyma
|
tojás
|
bors
|
szénsav, citromsav, borkősav
|
kaporlevél
|
gomba
|
grapefruit
|
élesztő
|
meggy
|
ecet
|
ribizli
|
alkohol
|
gyömbér
|
állati tej |
grapefruitmag kivonat (15 csepp/nap)
|
A napi 5x-i étkezés mellett sok-sok folyadék, és néhány kiegészítő csodaszer is része az étrendnek - természetesen mindenki egye-igya azt, amit a legjobbnak gondol, és a pénztárcája is megengedi.
A méregtelenítés után további 60 napig tartani fogom a dr Papp B. János féle étrendet, ezt mindenkinek ajánlatos végigcsinálni, aki makacsabb egészségi problémákkal küzd. Problémák szerinti lebontásban természetes gyógymódokról további rengeteg hasznos infót megtalálsz a www.antalvali.com oldalon.
Sok száz óra böngészéssel és egy éves Candida diétával a hátam mögött ezek az én legkedvesebb receptjeim, fogadd hát szeretettel, rágd át, formáld a saját szád íze szerint. Ha Candida diéta előtt állsz, ha tisztulni szeretnél, vagy csak egyszerűen egészséges - netán perzsa - receptek után kutatsz, akkor egy lépést se tovább!
Ez tehát "Meteora Menüje".
(A méregtelenítés részletes leírását megtalálod az egészségakadémia honlapján, "Máj-, epe- és béltisztítás kíméletesen" címen. A hozzáférés regisztrációhoz kötött.
Az étrend alapját, a dr Papp B. János féle teljes kúrát pedig itt találod.)
Nézelődj, kommentelj, kérdezz!
A kép forrása: http://fast.swide.com/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése