A BLOGRÓL

Miért?

Mert imádok enni!!!

És mert rájöttem, hogy nem kell lemondanom az egészségemről azért cserébe, hogy egy-egy gasztronómiai ízköltemény a mennyekbe repítsen.
Szeretnék ötletet adni azoknak, akiknek szintén fontosabb egy egészséges testben élni, mint "mekizni", azoknak, akik veszik a fáradságot, hogy egy picivel (nem sokkal!) több energiát/időt fordítsanak a bevásárláskor arra, hogy értelmes összetevőkből készült menü kerüljön az asztalra, és ne teszkógazdaságos.




    Az én életmódváltásom anno 4 évvel ezelőtt a Candida elleni harccal kezdődött. A sok kihullott hajszál, gyomorfájdalmak, a kezemen megjelent ekcémás rinocéroszbőr volt az intő jel, hogy ideje váltani. A közel egy évig tartó időszakban a saját bőrömön tapasztaltam meg, milyen átállni a Somlói galuskás édes habos sötét oldalról egy (eleinte) kísértésekkel teli egészségtudatos másikra. Jelentem: könnyedén!

   Drága őrangyalom, Édesanyám teljes szívvel vetette bele magát a szakácsszerepbe. Listánk - az volt, fogalmunk már kevésbé, hogy a következő 11 hónap mit rejteget magában. Együtt tapostuk ki az ösvényt a rögös úton, és találtunk rá azokra a receptekre, amiket most a nagyvilág elé tárok apránként. Inspirálni szeretnék, gondolatokat elindítani, és iránymutatót adni azoknak, akik most lehet, hogy éppen olyan kíváncsian böngésznek egészséges receptek után, mint én anno.
  És bár a diéta végeztével volt egy kis megingás (egy kis visszatekintés a fehér lisztes palacsinták, pizzák és cukrászdák világába), mégiscsak visszavezetett az utam a már nagyon is jól ismert egészséges ösvényre. Mert egészséges alternatíva mindig és mindenre van

Miért most?

    Az évekkel ezelőtt lelkesen és sziklaszilárd akarattal végigcsinált Candida diéta akkor meghozta a kívánt hatást; csillogó hajkorona, bivalyerős körmök, boldog, orvosmentes 3 esztendő. Egyszer már működött, no, ezért vágok bele megint.
   A szervezetem jelzett, hogy megint eljött az ideje egy testi "nagytakarításnak".  Nincs is jobb időszak a megtisztulása, mint a tavaszi-nyári gyümölcs és zöldségdömping - a piaci árusok asztalai a szivárvány minden színében pompáznak, ez inspirált arra, hogy elkezdjem megörökíteni a menüt nap mint nap.

Hogyan?

 Az első 7 nap egy méregtelenítés felvezető szakasza, majd egy 5 napos léböjt kúra fog következni, azután egy 7 napos levezető szakasz. A méregtelenítés alatti és az ez utáni étrend alapja is a dr Papp B. János féle táplálkozás. A menü ill. az összes recept ennek megfelelően van összeállítva.


TILOS:
KÖTELEZŐ:
cukor
fokhagyma
tojás
bors
szénsav, citromsav, borkősav
kaporlevél
gomba
grapefruit
élesztő
meggy
ecet
ribizli
alkohol
gyömbér
állati tej
grapefruitmag kivonat (15 csepp/nap)

A napi 5x-i étkezés mellett sok-sok folyadék, és néhány kiegészítő csodaszer is része az étrendnek - természetesen mindenki egye-igya azt, amit a legjobbnak gondol, és a pénztárcája is megengedi.

A méregtelenítés után további 60 napig tartani fogom a dr Papp B. János féle étrendet, ezt mindenkinek ajánlatos végigcsinálni, aki makacsabb egészségi problémákkal küzd. Problémák szerinti lebontásban természetes gyógymódokról további rengeteg hasznos infót megtalálsz a www.antalvali.com oldalon. 

   Sok száz óra böngészéssel és egy éves Candida diétával a hátam mögött ezek az én legkedvesebb receptjeim, fogadd hát szeretettel, rágd át, formáld a saját szád íze szerint. Ha Candida diéta előtt állsz, ha tisztulni szeretnél, vagy csak egyszerűen egészséges - netán perzsa - receptek után kutatsz, akkor egy lépést se tovább!

Ez tehát "Meteora Menüje".

(A méregtelenítés részletes leírását megtalálod az egészségakadémia honlapján, "Máj-, epe- és béltisztítás kíméletesen" címen. A hozzáférés regisztrációhoz kötött.

Az étrend alapját, a dr Papp B. János féle teljes kúrát pedig itt találod.)

Nézelődj, kommentelj, kérdezz! 



A kép forrása: http://fast.swide.com/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése