Hozzávalók:
3.5 dl lisztkeverék (én a következőket használtam: 2.5 dl barna rizsliszt 1 dl csicseriborsóliszt)
1 ek zabpehely
3 evőkanál útifűmaghéj – ez nagyon fontos!
1 csapott tk só
½ mokkáskanál szódabikarbóna
3 dl meleg víz
1 tk olívaolaj
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A szárazanyagot jól elkeverjük.
- Hozzáöntjük a meleg vizet, majd az olajat.
- Az utifűmaghéj gyorsan magába szívja a vizet és jó tartást ad a tésztánknak.
- Ebből a mennyiségből, mérettől függően 6-9 db zsemlénk lesz.
- Tepsibe rakjuk, megszórhatjuk, ízlés szerint magvakkal.
- Kb. 50 perc alatt megsülnek. Kívül ropogós, belül puha és selymes, a tésztája, és nagyon finom!
Forrás: http://antalvali.com/boszorkanykonyha/glutenmentes-zsemlek.html-0
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése