GLUTÉNMENTES ZSÖMLE


Hozzávalók:

3.5 dl lisztkeverék (én a következőket használtam: 2.5 dl barna rizsliszt 1 dl csicseriborsóliszt)
1 ek zabpehely
3 evőkanál útifűmaghéj – ez nagyon fontos!
1 csapott tk só
½ mokkáskanál szódabikarbóna
3 dl meleg víz
1 tk olívaolaj

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 
  2. A szárazanyagot jól elkeverjük. 
  3. Hozzáöntjük a meleg vizet, majd az olajat. 
  4. Az utifűmaghéj gyorsan magába szívja a vizet és jó tartást ad a tésztánknak. 
  5. Ebből a mennyiségből, mérettől függően 6-9 db zsemlénk lesz. 
  6. Tepsibe rakjuk, megszórhatjuk, ízlés szerint magvakkal.
  7. Kb. 50 perc alatt megsülnek. Kívül ropogós, belül puha és selymes, a tésztája, és nagyon finom! 

Forrás: http://antalvali.com/boszorkanykonyha/glutenmentes-zsemlek.html-0

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése