Kálium leves - a léböjt alatt
A kálium leves fogyasztása a léböjt alatt nagyon fontos, hogy ki ne lúgozódjon teljesen a szervezet. A leves főzésekor a cél nem a vitaminok megtartása, hanem az ásványi anyagok koncentrálása - ezért olyan hosszú a főzési idő. Ez a leves tisztít és épít egyszerre.
A kálium leves fogyasztása a léböjt alatt nagyon fontos, hogy ki ne lúgozódjon teljesen a szervezet. A leves főzésekor a cél nem a vitaminok megtartása, hanem az ásványi anyagok koncentrálása - ezért olyan hosszú a főzési idő. Ez a leves tisztít és épít egyszerre.
Recept:
- Tölts meg egy nagy edényt, negyedrészt krumplihéjjal, negyedrészt cékladarabokkal és sárgarépahéjjal, negyedrészt vörös- és fokhagymával (egészben), negyedrészt zellerdarabokkal és sötétzöld levelekkel. Erős paprikával ízesítheted.
- Adj hozzá elegendő desztillált vagy tisztított vizet, hogy épp ellepje a zöldséget.
- Kis lángon 4 óráig főzd, majd szűrd le a zöldséget, és idd csak a levet!
- A kálium leves fogyasztás a nap második felére essen
- Mennyisége napi minimum 3dl, maximum 5dl legyen!
Két napra elegendő mennyiséget készíts a levesből, a maradékot pedig tedd hűtőbe másnapig. Amennyiben mód van rá, CSAK biozöldséget használj, mert a méregtelenítési program során nem akarunk újabb toxinokat, immunrendszert gátló rovarirtó szereket, permeteket vagy műtrágyát fogyasztani.
Forrás: http://egeszsegakademia.net/maj-epe-es-beltisztitas-kimeletesen.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése