(2-3 adag)
2 közepes padlizsán
2 vöröshagyma
2 paradicsom
10 dkg barna rizs
1 gerezd fokhagyma
4 ek zabpehely
fél citrom leve
só
frissen őrölt feketebors
oregano
bazsalikom
olaj
víz
Elkészítés:
- A rizst egy óra áztatás után egy kis olajon pirítsd meg, majd 2x-es vízben tedd fel főni, főzd félkészre
- A zabpelyhet legalább 20 percre áztasd be az 1 deci vízbe
- A hagymát darabold apróra majd pirítsd aranybarnára egy kis olajon
- Add hozzá a megpucolt, felkockázott padlizsánt, kb 1.5 dl vizet, sót ízlés szerint, majd dinszteld puhára
- Egy vékonyan kiolajozott jénai alján terítsd szét a rizst, karikázd rá az egyik paradicsomot, szórd meg apróra darabolt fokhagymával
- Tedd rá a dinsztelt padlizsán felét, majd karikázd rá a másik paradicsomot, fűszerezd oreganoval, bazsalikommal, és fedd be a padlizsán másik felével
- A zabpelyhet egy kis sóval, fél citrom levével turmixold össze, majd öntsd le vele a rakottat
- 180 fokon (légkeverésesen) 25 perc alatt kész
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése