2014. augusztus 23., szombat

RAKOTT PADLIZSÁN METEORA MÓDRA

Hozzávalók:
(2-3 adag)

2 közepes padlizsán
2 vöröshagyma
2 paradicsom
10 dkg barna rizs
1 gerezd fokhagyma
4 ek zabpehely
fél citrom leve

frissen őrölt feketebors
oregano
bazsalikom
olaj
víz

Elkészítés:

  1. A rizst egy óra áztatás után egy kis olajon pirítsd meg, majd 2x-es vízben tedd fel főni, főzd félkészre
  2. A zabpelyhet legalább 20 percre áztasd be az 1 deci vízbe
  3. A hagymát darabold apróra majd pirítsd aranybarnára egy kis olajon
  4. Add hozzá a megpucolt, felkockázott padlizsánt, kb 1.5 dl vizet, sót ízlés szerint, majd dinszteld puhára
  5. Egy vékonyan kiolajozott jénai alján terítsd szét a rizst, karikázd rá az egyik paradicsomot, szórd meg  apróra darabolt fokhagymával
  6. Tedd rá a dinsztelt padlizsán felét, majd karikázd rá a másik paradicsomot, fűszerezd oreganoval, bazsalikommal, és fedd be a padlizsán másik felével
  7. A zabpelyhet egy kis sóval, fél citrom levével turmixold össze, majd öntsd le vele a rakottat
  8. 180 fokon (légkeverésesen) 25 perc alatt kész 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése